Statistieken

Benieuwd welk spel wij het vaakst spelen, of hoeveel spellen wij inmiddels hebben?  In deze blog geven we jullie een aantal statistieken per maand.

Lees meer »

Custom playmats

Een goede playmat is een accessoire dat volgens ons absoluut niet mag ontbreken in je spellenkast. Als je een kaartspel speelt, zul je snel merken dat het pakken van kaarten altijd de nodige frustratie oplevert, omdat je ze niet te pakken krijgt. Vaak met gebogen of versleten kaarten als gevolg. Iets dat een bordspel liefhebber natuurlijk niet wil.

Lees meer »

Ons logo

Met heel veel trots presenteren wij jullie: ons nieuwe logo! 😍We droomden altijd al van een eigen logo en met inmiddels ruim 7000 volgers vonden wij het tijd voor een professioneel logo.

Lees meer »

Eter (Speluitleg en Review)

In het twee speler spel Eter probeer je als eerste 3 kaarten van jouw kleur in een rij te plaatsen.  In deze blog leggen we het spel uit en geven we onze mening.  

Lees meer »

Wingspan

Veel mensen kennen het bordspel Wingspan waarschijnlijk wel. Maar wist je ook dat er inmiddels 3 uitbreidingen zijn? In deze blog leggen we jullie het basisspel en de uitbreidingen uit. Welke is volgens ons de beste uitbreiding? Je leest het onderaan.

Lees meer »

Caldera Park (Speluitleg en Review)

In Caldera Park help je de verschillende diersoorten in vrede samen te laten leven. Verzamel de grootste dierenfamilies om je park tot een succes te maken. In deze blog leggen we het spel uit en geven we onze review.  

Lees meer »

Super Slide & Super Blocks

In deze blog leggen we jullie de spellen 'Super Slide' & 'Super Blocks' van Giiker uit. Op aanvraag van de uitgever hebben we deze blog onderaan vertaald naar het Engels. 

Lees meer »

Jolly Club

De Nederlandse spel uitgever Jolly Dutch heeft een leuk en uniek spellenabonnement. In deze blog leggen we je uit wat het is en vind je een link naar de spellen die tot nu toe zijn uitgebracht.

Lees meer »

Tactigon (Speluitleg en Review)

Tactigon is een snel abstract bordspel vol strategie. Het doet je misschien denken aan schaken. In deze blog leggen we het spel uit en geven we onze review. Dit spel is een prototype, de definitieve versie kan verschillen. 

Lees meer »

Mobiele app: OCEANS📱

Oceans is een strategisch bordspel waarin je onderwater soorten verzameld en zo de meeste punten probeer te halen. Sinds kort is dit bordspel er ook in een app! In deze blog lees je alles over het spel en de app.

Lees meer »

Life of the Amazonia (Speluitleg en Review)

Life of the Amazonia een bagbuilding spel met het push your luck principe (je breidt je buidel met tokens steeds verder uit en trekt tokens uit je buidel om acties uit te kunnen voeren). Het spel is geïnspireerd op het amazoneregenwoud. Het Amazoneregenwoud, ook wel de Selva genoemd, is het grootste regenwoud op Aarde. Het is de opvolger van het populaire spel Wild: Serengeti en wat zijn wij blij dat hij er eindelijk is! We hebben er lang op moeten wachten, maar het was het wachten meer dan waard. In deze blog leggen we het spel uit en geven we onze review. Dit spel is een prototype, de definitieve versie kan verschillen. 

Lees meer »

Nintendo Switch: NBA 2K23🎮

NBA is terug met NBA 2K23. Wij hebben NBA 2K23 mogen testen op onze Nintendo Switch en wat is hij gaaf zeg. In deze blog vertellen we je in het kort wat je kunt verwachten van deze game.  NBA 2K23 biedt een authentieke en hyperrealistische basketbalervaring met gloednieuwe spelinnovaties en animaties, de felbegeerde terugkeer van het speltype Jordan Challenge, een online community-ervaring en nog veel meer. Deze nieuwe versie is de meest realistische game die ze ooit hebben uitgebracht. Het spel is geschikt voor basketbalfans die al meerdere jaren de game spelen en voor spelers die het spel voor het eerst zullen spelen.  In de nieuwe versie komen ook weer seizoenen terug met nieuwe beloningen, muziek en uitdagingen voor spelers om te strijden en te winnen. Er zijn verschillende gamemodes te selecteren:  

Lees meer »

Encyclopedia (Speluitleg en Review)

Encyclopedia speelt zich af in 1739, en als ambitieuze natuuronderzoekers en avonturiers zijn jullie door Comte de Buffon - de voorganger van Darwin - ingehuurd om hem te helpen de eerste encyclopedie van de natuurgeschiedenis te maken. Om dit te doen moet je onderzoek doen, ambitieuze expedities organiseren en studies publiceren over 's werelds meest fascinerende wezens! In deze blog leggen wij het spel uit in wat meer detail en kun je onze mening lezen.

Lees meer »

Nintendo Switch: PAC-MAN WORLD RE-PAC 🎮

Iedereen kent waarschijnlijk het populaire spel PAC-MAN wel. PAC-MAN WORLD Re-PAC is de remake van PAC-MAN's eerste uitstapje naar 3D-platforming en is verkrijgbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Lees meer »

Endless Winter (Speluitleg en Review)

In Endless Winter ga je terug in de tijd, zo'n 10.000 jaar voordat onze jaartelling is begonnen. In het spel ben je een stamhoofd van een stam en help je je stam te laten groeien. Dit doe je door nieuw land te ontdekken, te jagen, monumenten bouwen en de bevolking te laten groeien. In deze blog leggen wij het spel uit in wat meer detail en kun je onze mening lezen.

Lees meer »

Nintendo Switch: WINGSPAN 🎮

Je zult het populaire competitieve bordspel met vogel thema vast wel kennen: Wingspan van @jameystegmaier! Goed nieuws voor de fans: @monstercouchgames heeft een digitale variant van dit prachtige spel uitgebracht, beschikbaar op pc, @nintendoswitchnl, @xbox en in de App store en Google Play store.

Lees meer »

Mushroom Sorcerer (Speluitleg en Review)

In Mushroom Sorcerer strijd je met andere tovenaars om ‘The Great Sorcerer’ te worden. De versie die wij hebben ontvangen is een prototype, de definitieve versie kan daarom verschillen. In deze blog leggen wij het spel uit in wat meer detail en kun je onze mening lezen.

Lees meer »

Monuments (Speluitleg en Review)

9 maart 2020 lanceerde Keep Exploring Games Monuments op Kickstarter, maar pas sinds deze maand is het spel te koop! In Monuments ga je je beschaving opbouwen en uitbreiden en hierdoor de meeste punten halen. In deze blog zullen we je uitgebreid meenemen in de spelregels en onze review.

Lees meer »

Wild: Serengeti (Speluitleg en Review)

Wild: Serengeti is geïnspireerd op de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Dit is ons eerste gebackte spel via Kickstarter! En wat zijn wij blij dat hij er eindelijk is! We hebben er erg lang op moeten wachten, maar het was het wachten meer dan waard. In deze blog leggen we het spel uit en geven we onze review.

Lees meer »

Soorten spelmechanismen

Een spelmechanisme is de manier waarop een spel werkt. Er zijn duizenden spellen, maar het aantal spelmechanismen is kleiner. Alle spellen zijn in te delen in een of meerdere mechanismen. Sommige zul je misschien al kennen en sommige misschien niet. In deze blog leggen we een aantal populaire mechanismen uit. Wil je meer weten over de verschillende mechanismen? Lees dan snel verder!

Lees meer »