Top 5 2spelerspellen 2021

Gepubliceerd op 31 december 2021 om 14:00

In deze blog nemen we jullie mee naar onze top 5 2 speler spellen van 2021. 

 

5 - Jekyll vs Hyde

📝 Speluitleg:
Jekyll vs Hyde is een 2 speler slagenspel waarbij een speler Jekyll speelt en de ander Hyde. Als Dr. Jekyll probeert de speler zijn gespleten persoonlijkheid te verbergen en als Mr. Hyde probeert de speler het Kwaad de overhand te laten krijgen. De persoonlijkheidspion start aan de kant van Jekyll op het speelbord. Hyde probeert de pion helemaal naar zijn kant te krijgen, terwijl Jekyll dit probeert te voorkomen. Er worden 3 rondes gespeeld. Als er in de ronde een gelijk aantal slagen wordt gehaald, wordt de pion niet verplaatst. Bij een verschil in slagen, wordt de pion dat verschil tussen het aantal slagen in de richting van Hyde verplaatst. Jekyll is dus degene die voor de balans moet zorgen als hij wil winnen. De sterkte van de kleuren wordt bepaald door de volgorde waarop de gekleurde kaarten op tafel worden gelegd. Dit wisselt dus per ronde en dit wordt weergegeven door de fiches. Met brouwselkaarten kunnen speciale effecten van de kleuren geactiveerd worden, zoals stelen van kaarten, kaarten ruilen of fiches verwijderen. 2 brouwselkaarten neutraliseren elkaar echter.
⭐ Onze review:
Jekyll vs Hyde is een slagenspel met verrassende wendingen. Het is erg lastig om als Jekyll de balans te houden in de slagen. Het speelt anders dan andere slagenspellen, omdat je hier niet alle slagen wil halen, terwijl de ander dat juist wel wil. Het is aan te raden om de personages af te wisselen, omdat het echt anders speelt. Er is ook nog een expertvariant die gespeeld kan worden. De persoonlijkheidspion is massief, van hoge kwaliteit en ziet er prachtig uit. Echt een pluspunt!

Koop Jekyll vs Hyde hier!

 

4 - Rat Attack

📝 Speluitleg:
In dit leuke 2 speler spel moet je proberen zo veel mogelijk punten te halen door de kruiden en specerijen van jouw kleur (rood/bruin of groen) zichtbaar te laten worden. Als je aan de beurt bent, pak je 2 tegels van de stapel en die leg je aan. Zodra je de eerste tegel hebt aangelegd, tel je de punten en krijg je meteen een puntenfiche (1 punt bij 2 dezelfde specerijen die aangrenzen en 2 punten voor 3 of meer dezelfde). Daarna leg je je tweede tegel op dezelfde manier aan en tel je de punten. In het begin van het spel wordt er altijd begonnen met de starttegel waar de S op staat. Maar let op: zorgt jouw neergelegde tegel voor 2 of meer aangrenzende specerijen van je tegenstander? Dan krijgt hij ook punten. Leg je tegels dus slim neer. Je mag ook tegels op elkaar leggen, maar moet wel een paar regels volgen. Een tegel moet altijd op minimaal 2 tegels liggen en er mogen geen gaten onder de tegels ontstaan. Er zijn ook ratten in het spel. Deze zijn geen punten waard, maar zodra er 3 ratten van jouw kleur zichtbaar zijn, is het spel direct over en heb jij verloren. Zorg dus dat je op tijd je eigen ratten bedekt en de andere speler klem legt, zodat hij zijn rat niet zo snel kan bedekken.

⭐ Onze review:

Wij vinden Rat Attack een heel vermakelijk spelletje en het is inmiddels een van onze favoriete 2 speler spellen. Wij vinden het verhaal van het spel over ratten die specerijen komen stelen ook leuk bedacht. Het spel is heel simpel opgezet en makkelijk te spelen en daardoor erg toegankelijk. Volgens ons echt een aanrader!

 

Koop Rat Attack hier!

 

3 - Fairy Trails

📝 Speluitleg:
Fairy Trails is een ontzettend leuk 2 speler spelletje met een prachtig thema en heel eenvoudige regels. Je waant je in een sprookjesbos met feeën en gnomen. Elke speler krijgt 2 handkaarten. De startkaart wordt open op tafel gelegd. Het is de bedoeling dat je om de beurt een kaartje aan een van de zijden van de kaartjes legt die er al liggen. Als je een kaart hebt neergelegd, pak je daarna weer een kaart van de dichte trekstapel. Je probeert de paden van je eigen kleur af te sluiten. Zodra je dit doet, mag je alle huisjes die grenzen aan dat afgesloten pad, bedekken met een fiche in jouw kleur. Degene die als eerste al zijn fiches kwijt is, wint het spel. Niemand al zijn fiches kwijt, maar zijn de kaarten al op? Dan wint degene die de meeste fiches kwijt is. Je zult snel merken dat het nog niet zo gemakkelijk is om je paden af te sluiten. Je tegenspeler kan jou namelijk gemakkelijk dwarszitten door bijvoorbeeld een kruispunt van jouw kleur neer te leggen aan jouw pad, waardoor je meerdere open eindjes hebt en dus meer kaarten moet neerleggen om het te kunnen afsluiten. Hierdoor gebeurt het vaak dat iemand heel lang nog geen fiches kan neerleggen en opeens richting het einde van het spel ineens heel veel fiches kan neerleggen, omdat er een heel lang aansluitend pad is gevormd. Dit zorgt voor hele verrassende wendingen in het spel. Ga je voor je eigen punten of blokkeer je je tegenspeler? De balans hierin vinden is de uitdaging in dit spel.

⭐ Onze review:

De kaartjes en fiches zien er fantastisch uit en wij houden van een sprookjesthema. Heerlijk spelletje! Wij zijn fan!

Koop Fairy Trails hier!

 

2 - Jaipur

 

📝 Speluitleg:

In Jaipur ga je met elkaar de strijd aan om de beste handelaar te worden. Het spel wordt gespeeld in rondes en je start met 5 goederen kaarten op hand. Er liggen bij de start 3 kamelen kaarten in de markt en 2 andere goederen kaarten. Tijdens het spel ga je zoveel mogelijk kaarten van dezelfde goederen verzamelen. Als je aan de beurt bent, mag je kiezen uit 2 acties: je goederen (kaarten) verkopen voor geld of kaarten kopen van de markt. Als je kaarten koopt van de markt, mag je 1 goederen kaart pakken, hetzelfde aantal kaarten vanuit je hand ruilen met kaarten van de markt of alle kamelen kaarten die er liggen, pakken. Als je 3 of meer goederen kaarten verkoopt, krijg je een bonus fiche die een verborgen aantal punten waard is. Als je kaarten verkoopt, krijg je per verkochte kaart 1 munt. Degene met de meeste kamelen kaarten aan het eind van de ronde, krijgt ook nog bonuspunten. De ronde eindigt als de fiches op zijn van 3 goederen of als de stapel markt kaarten op is. Dan worden de punten geteld en krijgt degene met de meeste punten een zegel van uitmuntendheid. Degene die als eerst 2 van deze zegels verdient, wint!

⭐ Onze review:

Wat heeft Jaipur ons positief verrast! Wij hadden al veel goede dingen gelezen over dit spel. Het is heel erg verslavend en speelt lekker vlot. Je kunt ook telkens een andere tactiek toepassen en kijken wat beter werkt. Ga je voor veel losse fiches of spaar je lang door en verdien je daarmee ook bonussen? Wij spelen deze erg graag, een van onze favoriete 2 speler spellen momenteel!

 

Koop Jaipur hier!

 

1 - P'Achakuna

 

📝 Speluitleg:
In P’achakuna probeer je als eerste 7 verschillende kleurstoffen te verzamelen om het spel te winnen. De speler met de witte lama mag zich alleen over de grasvelden verplaatsen, terwijl de zwarte lama door de bergen reist. Beide lama’s starten in het het midden van het speelbord in het witte dorp met een witte kleurstof op hun rug. Elk gekleurde dorp vraagt om een andere kleurstof. Door de kleurstof op de rug van de lama te brengen naar het dorp dat er vraag naar heeft (veel of weinig), breidt je je kleurstoffen uit. Telkens als je in een gekleurde stad aankomt, krijg je daarna die kleur op je rug en kun je weer naar het volgende dorp reizen om te handelen. Ook worden de vlaggen weggehaald en komen er nieuwe. Als je aan de beurt bent, draai je eerst een tegel om. Zit de andere speler dwars, maar zorg ook voor een goed en lang pad voor jezelf dat zo snel mogelijk naar een ander dorp leidt. Kleurstoffen die je dubbel hebt, komen in je algemene voorraad en kun je inzetten om een extra lama te kopen of een extra tegel te draaien.
⭐ Onze review:
P’achakuna komt absoluut in onze top wat 2 speler spellen betreft. De meeste 2 speler spellen zijn kaart- of dobbelspellen, maar dit is een volwaardig bordspel. Het is prachtig vormgegeven en heeft een leuk spelmechanisme. Het is een leuke puzzel om voor jezelf de meest gunstige paden te creëren en tegelijkertijd je tegenspeler dwars te zitten. De herspeelbaarheid is ook hoog door de steeds wisselende vlaggen. Daarnaast is er een A en B variant van het speelbord. Wij zijn erg fan van dit mooie spel en kunnen het iedereen aanbevelen!

 

Koop P'Achakuna hier!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.