Top 5 party spellen 2021

Gepubliceerd op 31 december 2021 om 12:00

In deze blog nemen we jullie mee in onze top 5 party spellen van 2021. 

 

5 - Dodelido

📝 Speluitleg:
Dodelido is een van onze favoriete reactiespelletjes op dit moment. Elke speler heeft een eigen gedekte trekstapel. Om de beurt wordt er een kaart omgedraaid en moet je zeggen of er een combinatie (in kleur of dier) te zien is. Zie je dus bijvoorbeeld 2 zebra's en 1 kameel, dan zeg je 'zebra'. Zie je bijvoorbeeld 2 roze dieren en 1 blauwe? Dan zeg je 'roze'. Als er niks te zien is, dan zeg je 'niks'. Zo worden er 3 kaartjes naast elkaar gelegd en daarna wordt er over de eerste een kaart gelegd en zo gaat het telkens verder. Zijn er zowel 2 dezelfde kleuren als 2 dezelfde dieren te zien? Dan zeg je 'Dodelido!'. Zodra een schildpad verschijnt, moet je eerst 'uhm' zeggen. Verder mag je in het spel nooit aarzelen, stamelen of treuzelen. Zodra je dit doet, krijg je alle kaartjes die op tafel liggen op jouw trekstapel. Zodra er een krokodil verschijnt, moet iedereen zijn hand op tafel slaan. Degene die als laatste was, die krijgt alle kaartjes. Degene die als eerste van al zijn kaartjes af is, wint het spel!

⭐ Onze review:

Wij vinden dit een hilarisch spelletje en het levert ons erg veel plezier op! Een dikke aanrader als je van dit soort spelletjes houdt net zoals Lucky 7 of Kakkerlakkensalade waarbij je bepaalde dingen moet zeggen met bepaalde regels die zorgen voor brainfarts. Voor onze dove/slechthorende volgers: dit spel is helaas niet doof vriendelijk.

Koop Dodelido hier!

   

  4 - 20 Seconds Showdown

  📝 Speluitleg:
  Fan van partyspelletjes zoals 30 Seconds, Pictionary en Party & Co? 20 Second Showdown combineert al deze leuke spellen in een knotsgek en hysterisch partyspel! Je kunt het spelen vanaf 5 spelers waarbij 2 teams (van minimaal 2 spelers) tegen elkaar strijden onder de ogen van 1 scheidsrechter. Elk team heeft zijn eigen kleur (geel of blauw) en heeft allebei 20 seconden aan zijn kant van de zandloper. Het blauwe team begint en het eerste kaartje wordt door de scheidsrechter voorgelezen (hij bepaalt of de witte of zwarte kant gespeeld wordt). De teamleden proberen de opdracht zo snel mogelijk uit te voeren. Lukt dit niet alleen? Dan mogen ze 1 keer per ronde de HELP kaart omdraaien en mag de rest van het team helpen. Klaar? Dan wordt de zandloper omgedraaid en is het andere team aan de beurt. Tenzij de scheidsrechter je antwoord niet goed vond en wil dat je het opnieuw doet. Hoe sneller je de opdracht voltooit, hoe meer seconden je dus overhoudt. Dit gaat zo door totdat 1 team geen tijd meer overhoudt in de zandloper. De eerste ronde is voorbij. Het team dat als eerst 3 rondes gewonnen heeft, wint het spel!

  ⭐ Onze review:

  Door het irritante geluid dat de zandloper maakt, wordt je zenuwachtig en ga je fouten maken. De opdrachten zijn hilarisch en hebben ons al veel grappige momenten opgeleverd met vrienden. Rijden op elkaars rug, de titelsong van Jaws neuriën onder de eettafel of een kledingstuk uittrekken en om je hoofd knopen. Niks is te gek in dit hilarische spel! Wat ons betreft een echte musthave voor op een knotsgekke vriendenavond! Voor onze dove/slechthorende volgers: dit spel is helaas niet geschikt voor doven/slechthorenden.

   

  Koop 20 Seconds Showdown hier!

   

  3 - Throw Throw Burrito

  📝 Speluitleg:
  Tijd voor een hilarisch partyspelletje op de zaterdagavond. In Throw Throw Burrito, een soort trefbalspel, moet je steeds kaarten zo snel mogelijk doorgeven aan de volgende speler en proberen zoveel mogelijk 3 dezelfde kaarten te halen. Elk trio levert namelijk punten op. Er zijn ook speciale kaarten, zoals Burrito War, Burrito Brawl en Burrito Duel. Heb je 3 dezelfde van deze speciale kaarten? Dan roep je ‘WAR’, ‘BRAWL’ of ‘DUEL’ en wordt direct de bijbehorende actie uitgevoerd. Bij een Burrito War mogen alle spelers, behalve degene die ‘WAR’ riep, een burrito pakken en naar een willekeurige speler gooien. Bij een Burrito Brawl mogen alleen de 2 spelers naast degene die ‘BRAWL’ riep de burrito pakken en gooien naar elkaar. Bij een Burrito Duel kiest degene die ‘DUEL’ riep 2 personen voor een duel. Deze gaan met de ruggen tegen elkaar staan, zetten 3 stappen, draaien zich om en proberen elkaar raak te gooien met de burrito die ze elk in hun hand hebben. Wordt jij in een van deze 3 ‘gevechten’ als eerste geraakt? Dan krijg je een fiche met een burrito met een kruis erop (een burrito bruise). Deze tellen als minpunten. Zo gaat het spel 2 rondes lang. Een ronde is klaar als alle burrito bruises op zijn. Als je de eerste ronde wint, krijg je de ‘Fear Me’-badge, zodat iedereen weet dat ze voor jou moeten uitkijken.

  ⭐ Onze review:

  Throw Throw Burrito is een hilarisch en hysterisch spel met mega schattige burrito’s waarbij je ook moet opletten dat je in het heetst van de strijd niet dwars door iemand heen gooit. Let op: risico op relatieproblemen. 😂

  Koop Throw Throw Burrito hier!

   

  2 - Hitlist

   

  📝 Speluitleg:

  In dit nieuwe partyspel moet je zoveel mogelijk juiste begrippen raden in een bepaalde categorie. Er worden teams gevormd. Om de beurt lezen jullie de categorie van het kaartje voor en je medespeler krijgt 30 seconden de tijd om zoveel mogelijk goede antwoorden te noemen. Categorieën kunnen zijn: eilanden, films met Tom Hanks, award winnende films, hits van Michael Jackson, enzovoort. Elke keer als jij een goed antwoord geeft, zegt je medespeler ‘Hit’. Sommige begrippen zijn heel logisch en gemakkelijk te raden, terwijl anderen moeilijker zijn. Zo ook sommige categorieën die makkelijker en moeilijker zijn. Tijd om tijdens het raden? Dan krijgt de tegenpartij nog de kans om nog 1 antwoord te noemen dat nog niet gegeven is, maar volgens hen ook goed is. Op elk kaartje staan 6 juiste antwoorden in die categorie waarvan 1 antwoord roze is. Voor elk goede antwoord krijgt je team 1 punt, maar als de roze wordt geraden, is dit 2 punten waard! Raadt je tegenpartij dus toevallig het roze antwoord, dan verdienen zij 2 punten! Het team dat als eerste 25 punten behaalt, wint het spel!
  ⭐ Onze review:
  Wij vinden Hitlist een erg leuk partyspel dat goed past naast andere toppers als 30 Seconds en 20 Second Showdown. Het heeft makkelijke regels, zit in een klein doosje en een potje duurt niet zo lang. Zo is het goed geschikt voor een avondje met vrienden. Voor onze dove/slechthorende volgers: dit spel kan minder geschikt zijn voor doven/slechthorenden, omdat het spel op tijd is en het een spel met geschreven woorden is.

   

  Koop Hitlist hier!

   

  1 - Catch the Plane

   

  📝 Speluitleg:
  Dit hilarische partyspel wordt gespeeld in 6 rondes en in 2-3 teams van minimaal 2 en maximaal 4 spelers. Elke ronde kom je op een ander gedeelte van het vliegveld, zoals de check-in, de paspoortcontrole en de gate. Bij de vertrekhal moet je met je team zoveel mogelijk vakantiebestemmingen andersom spellen door om de beurt een letter te noemen. Bij de check-in wordt je geheugen getest als je verschillende bagagestukken moet onthouden. Bij de security check gaan jullie zo snel mogelijk het voorwerp zoeken dat op de kaartjes staat om het vervolgens in de doos te gooien. Bij de paspoortcontrole kom je erachter of jij en je teamgeno(o)t(en) dezelfde antwoorden geven op vragen en bij de route naar de gate wordt je geblinddoekt en moet je de route op papier volgen door aanwijzingen van de ander te volgen zonder buiten het pad te raken. Vervolgens krijg je in de finale nog een aantal vragen om te proberen zo als eerste in het vliegtuig te raken. Telkens als jouw team een ronde wint, mag je aan het rad draaien om te bepalen hoeveel stapjes je vooruit mag. Je kunt ook nog de ‘mind your step’ verplaatsen in de hoop dat jouw team later nog extra stappen vooruit mag of je tegenstander juist stappen terug. ⭐ Onze review:
  De online speluitleg in filmpjes is erg visueel en daardoor duidelijk te begrijpen. Wij vonden dit spelletje erg verrassend! Het ziet er qua kleuren visueel aantrekkelijk uit en het is erg vermakelijk om te spelen. Vooral de security check vonden wij hilarisch. Een dikke aanrader voor een avondje met vrienden en/of familie! Voor onze dove/slechthorende volgers: dit spel is helaas niet geschikt voor doven/slechthorenden.

  Koop Catch the Plane hier!

   

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.