Honeymoon Hotel: The card game (Speluitleg en Review)

Gepubliceerd op 20 januari 2024 om 17:57

Honeymoon Hotel: the card game is het eerste spel dat gebaseerd is op een bestaande escape room. Maar dit spel is geen escape room spel met puzzels. Het is een strategisch spel dat je keer op keer kunt spelen. In deze blog leggen we het spel uit en geven we onze review.  

 

Doel van het spel

In Honeymoon Hotel probeer je de meeste punten te halen door kamers veilig te stellen. De speler met de meeste punten aan het einde van het spel wint!

 

Hoe wordt Honeymoon Hotel gespeeld?

Het spel wordt gespeeld in ronden, tot alle kamerkaarten veiliggesteld zijn.  Overwonnen kamerkaarten worden op een open stapel voor elke speler geplaatst, zodat de laatste overwonnen kamerkaart altijd zichtbaar is. 

 

Voorbereiding

Iedere speler krijgt een stapel kaarten van een kleur, deze kaarten hebben de waarde van 1 t/m 9 en een moordenaar. De kamerkaarten worden geschud en er worden een raster van 3 x 3 kaarten op tafel geplaatst. De kaarten worden dicht op tafel gelegd. De overige kaarten vormen een gesloten trekstapel. 

 

Een ronde

Een ronde bestaat uit 2 fasen. De eerste fase wordt tegelijkertijd gespeeld en de tweede fase wordt door 1 speler uitgevoerd. 

 

Fase 1: Fluisterfase

In de fluisterfase kiezen alle spelers een handkaart (bruidskaart) en legt deze gedekt voor zich neer. Als alle spelers een kaart hebben gekozen worden ze omgedraaid. De speler met de laagste waarde mag een actie uitvoeren in de volgende fase. Een moordenaarskaart telt altijd als de laagste kaart, maar heeft de waarde van de hoogst gespeelde kaart. Zijn er meerdere spelers met dezelfde laagste waarde, dan tellen deze niet en telt de volgende waarde. Hebben alle spelers dezelfde waarde, dan wint er niemand. Alle gespeelde bruidskaarten worden gedekt in een stapel voor de spelers geplaatst. Zijn alle bruidskaarten gespeeld, dan nemen de spelers de kaarten weer op hand. 

 

Fase 2: Actiefase

In de actiefase, kiest de speler die in de fluisterfase de laagste waarde had een actie. Een speler kan uit 3 acties kiezen: Verkennen, confronteren en ontmantelen. 

 

Acties

Verkennen

Je mag 2 kamerkaarten bekijken (zonder deze aan andere spelers te laten zien).

 

Confronteren

De speler die aan de beurt is, kiest een andere speler. Jullie leggen beide een kaart uit je hand gedekt voor je neer en draaien deze tegelijkertijd om. Als de waarde van de uitdager lager is, wint deze speler en mag je de bovenste kamerkaart van de andere speler pakken. Is de waarde van de uitdager hoger, dan gebeurt er niets. 

 

Ontmantelen

Dit is de actie die je vermoedelijk het meest gaat kiezen. Je draait 1 kamerkaart om, hierbij zijn een aantal uitkomsten:

- Veilig (7 kamers)

Is de kamer veilig (een groene kaart), dan mag je deze kaart pakken en leg je hem open bovenop je stapel verkregen kamerkaarten.

- Boobytrap (14 kamers)

Als je een kaart omdraait en dit is een boobytrap (rode kaart), dan mag je deze kaart pakken als jouw gespeelde kaart (in de fluisterfase) gelijk aan of hoger is dan het getal op de boobytrap kaart. Is jouw kaart niet gelijk aan of lager, dan blijft de kaart open in het hotel liggen.

- Megaval (2 kamers)

Als de kaart een megaval afgebeeld heeft staan (witte kaart), moet je 1 van je handkaarten afleggen. Deze kaart komt niet meer terug in het spel

- Bruisschat (1 kamer)

Als je deze kaart omdraait (gele kaart), mag je kiezen om de bruidsschat zelf te houden of je legt de kaart op je stapel gewonnen kamerkaarten en ruilt de hele stapel met een andere speler. 

 

Nadat de speler de actiefase heeft afgerond, wordt het hotel eventueel aangevuld met een nieuwe kamer. 

 

Einde spel en puntentelling

Als alle kamerkaarten veiliggesteld zijn (het hotel bevat geen kamerkaarten meer) is het spel afgelopen. De spelers tellen nu de waarde van alle kamerkaarten die ze hebben veiliggesteld bij elkaar op. De speler met de meeste punten wint het spel. 

 

Onze review

Honeymoon Hotel is het eerste spel ter wereld dat gebaseerd is op een bestaande escape room! Super tof! Het spel heeft een korte, en duidelijke handleiding. Je kunt het spel erg strategisch spelen, soms is het goed om even wat risico te nemen. Wij vinden hem erg leuk en denken dat hij zeker nog vaker op tafel gaat komen. 

 

Binnenkort spelen wij de echte escape room Honeymoon Hotel in Zoetermeer van Darkpark en kunnen niet wachten om deze te spelen!

 

Ben je benieuwd naar de escape rooms van DarkPark? Check de website van DarkPark!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.