Eter (Speluitleg en Review)

Gepubliceerd op 16 augustus 2023 om 17:00

In het twee speler spel Eter probeer je als eerste 3 kaarten van jouw kleur in een rij te plaatsen.  In deze blog leggen we het spel uit en geven we onze mening.  

 

Doel van het spel

In Eter probeer je als eerste 3 kaarten van jouw kleur in een rij te plaatsen. Dit kan horizontaal, verticaal of diagonaal zijn. Lukt jou dit als eerste dan win je! Je kunt het spel blijven spelen tot een speler 2 potjes gewonnen heeft. 

 

Hoe wordt Eter gespeeld?

De spelers leggen om de beurt een kaart neer in het raster van 3 x 3. 

 

Voorbereiding

Elke speler krijgt (afhankelijk van de modus die je speelt) minimaal 7 gevechtskaarten. Met deze 7 kaarten wordt het spel gespeeld. 

 

Een kaart spelen

Als je aan de beurt bent speel je een kaart uit je hand en leg je deze in het raster. Je kunt een kaart over een kaart van een andere speler plaatsen als deze waarde hoger is dan de kaart die er al ligt. De kaart die je speelt moet altijd aan minstens 1 hoek aansluiten en moet binnen het raster blijven. 

Einde

Het potje eindigt als een speler de laatste kaart gespeeld heeft of als het speelveld gevuld is. De tegenstander mag dan nog 1 kaart spelen. 

 

Modus

Het spel komt met diverse speel modulen die je kunt toepassen. Ken je het spel nog niet, dan kun je beginnen met de trainingsmodule. In dit geval speel je alleen met de basiskaarten.

Hierna kun je Illusion toepassen, eenmaal per potje mag je een kaart gedekt plaatsen. De tegenstander mag hier een kaart op plaatsen, maar is de waarde van jouw kaart hogen, moet de kaart van de tegenstander afgelegd worden. Jouw kaart mag dan blijven liggen. 

In de modus Power Explosion  speel je ook met de Power Explosie kaarten. Als de tweede rij volledig gevuld is, mogen de spelers een Power Explosie kaart inzetten. Een Power Explosie kaart zorgt ervoor dat sommige kaarten worden verwijderd uit het spel of terug worden genomen op hand. 

 

Mage duel mode maakt het speelveld groter tot een raster van 4 x 4. Het speelt hetzelfde alleen moet je nu een rij van 4 kaarten maken. Bij deze versie krijgt iedere speler een Mage kaart, met deze kaarten kun je extra regels toevoegen aan het spel. Zo kun je bijvoorbeeld een kaart verwijderen, een kaart bedekken met een lagere waarde of kaarten verplaatsen.

 

Elemental Battle Mode voegt elemental powers toe. Elke speler krijgt 2 kaarten en deze kaarten voegen extra regels toe aan het spel. Je kunt dan ook kaarten verplaatsen, verwijderen.

 

Tournament Mode heeft een apart bord waarop gespeeld wordt. Het spel wordt dan gespeeld in 5 ronden, waarbij de winnaar een fiche mag plaatsen op de plek waarmee je 3 op een rij hebt kunnen maken. Ligt er al een fiche van de andere speler, dan ruil je deze. Ligt er al een fiche van jouw kleur, dan leg je het nieuwe fiche erbij. Op deze manier is het erg belangrijk wat jouw winnende rij wordt. Wanneer je namelijk 3 fiches in een rij hebt kunnen plaatsen, win jij het spel. 

 

Onze review

Eter kan een eenvoudig spel zijn, maar door de vele uitbreidingen die erin zitten, kan het enorm tactisch worden. Het is een leuk spel voor 2 spelers wat lekker compact is. Het spel biedt door de vele uitbreidingen genoeg uitdaging. En het is een erg verslavend spel, het blijft nooit bij 1 potje.

 

    Ben je enthousiast geworden door deze blog en wil je Eter aanschaffen? Back hem dan hier.

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.