Wingspan

Gepubliceerd op 26 juni 2023 om 17:00

Veel mensen kennen het bordspel Wingspan waarschijnlijk wel. Maar wist je ook dat er inmiddels 3 uitbreidingen zijn? In deze blog leggen we jullie het basisspel en de uitbreidingen uit. Welke is volgens ons de beste uitbreiding? Je leest het onderaan.

 

Wingspan

In Wingspan ga je als vogelliefhebber, vogels ontdekken en aantrekken naar je natuurreservaat. Elke vogel heeft een eigen kracht en kan gecombineerd worden met andere vogels om unieke eigenschappen te activeren. In je beurt mag je 1 actie uitvoeren, je kunt voedsel verzamelen door middel van de dobbelstenen, eieren leggen, vogelkaarten trekken en vogelkaarten spelen.  Tijdens het uitvoeren van de acties kun je eerder geplaatste vogelkaarten activeren en hun speciale eigenschap krijgen. Elke ronde kun je 1 actie minder uitvoeren. Na 4 ronden is het spel voorbij, de speler met de meeste punten wint.

Basisspel

Het basisspel heeft meer dan 170 verschillende vogels en biedt een goede basis om het spel te leren kennen. Omdat er veel verschillende vogels inzitten biedt het genoeg variatie. 

Wingspan Europa

Wingspan Europa is de eerste uitbreiding op het populaire vogelspel Wingspan. De Europa uitbreiding voegt uiteraard nieuwe vogels (uit Europa) toe waardoor de interactie tussen spelers wordt vergroot, maar ook een nieuwe kleur eieren. Ook komt de uitbreiding met extra voedselfiches, nieuwe bonuskaarten en een scoreblok om de scores voor solo- en multiplayer-spellen bij te kunnen houden. Verder heeft Wingspan Europa ook vogelkaarten met einde-ronde-doelen, deze worden elke ronde weer geactiveerd. Verder wordt het spel hetzelfde gespeeld als het basisspel.

Onze review:
Wingspan Europa is een leuke uitbreiding, maar is naar onze mening degene die het minste toevoegt aan het basisspel. De nieuwe vogels uit een nieuw continent zijn leuk, want deze vogels hebben wel weer nieuwe eigenschappen. Wist je dat er van dit populaire bordspel ook digitale varianten te spelen zijn? Zo kun je Wingspan met uitbreidingen spelen op mobiele telefoon, computer en zelfs op je Nintendo Switch!

 

Wingspan Oceanië 

Oceanië is de tweede uitbreiding voor het geweldige tactische spel over vogels. Oceanië heeft nieuwe vogels met nieuwe eigenschappen (uit het gebied Oceanië), nieuwe dobbelstenen, nieuwe doelfiches en bonuskaarten, een nieuw speelbord, gele eitjes en hetgeen dat het meest aan het spel toevoegt, is de nieuwe voedingssoort nectar. Doordat je nectar als jokervoedingssoort kunt inzetten en ze kunt bewaren op je speelbord om aan het eind van het spel ook daarvoor punten te krijgen, komt er een hele nieuwe dimensie aan dit spel en krijg je veel meer mogelijkheden t.o.v. het basisspel. In het basisspel kun je nogal eens pech hebben met het trekken van de verkeerde vogels, verkeerde bonuskaart of net de verkeerde dobbelstenen in het vogelhuisje. Bij Oceanië heb je meer mogelijkheden om tóch sneller door te kunnen spelen.

 

Onze review:

Wat ons betreft is dit een erg leuke uitbreiding die zeker de moeite waard is om toe te voegen aan dit fantastische spel Wingspan! 

 

Wingspan Azie

Wingspan Azië is de laatste uitbreiding op het populaire vogelspel Wingspan. Het spel kan als standalone met duet modus gespeeld worden, als uitbreiding en als uitbreiding voor 6-7 spelers. Wingspan Azië de duet modus (1-2 spelers) kun je solo of als duo spelen. De spelers volgen dezelfde spelregels als het basisspel, alleen hier worden duet fiches en een duet plattegrond toegevoegd. De duetfiches leg je op elk open vlak van je spelersbord en mag je op de plattegrond plaatsen zodra je een vogel hebt geplaatst. De doelen in deze versie gaan over de fiches op de plattegrond. Sommige vakjes op de plattegrond geven een leuke bonus. Je mag het fiche alleen op een vakje plaatsen dat een overeenkomst heeft met de vogel die je geplaatst hebt. Wingspan Azië als uitbreiding geeft je nieuwe kleur eieren, doelkaarten en vogels voor in het basisspel om zo nog meer variatie te hebben. Wingspan Azië als uitbreiding voor 6/7 spelers (zwermmodus): er spelen in deze variant 2 spelers tegelijk (volgens de beurtvolgordeschijf, zo gaat het spel wat sneller). De spelers worden in 2 teams verdeeld en gebruiken elk hun eigen vogelkaarten en voedsel dobbelstenen. Echter strijden de spelers nog steeds individueel voor de punten.

Onze review:
Wingspan Azië is een gave uitbreiding die vernieuwend is door de duet modus. Het nieuwe speelbord voor deze modus is gaaf bedacht. Uiteraard is het ook tof om hem als uitbreiding te spelen op het basisspel, met nieuwe vogels en eigenschappen. Wel vinden we het jammer dat de eitjes van hout zijn en niet zoals de anderen van plastic, maar snappen dat dit zo is gedaan vanwege het milieu, dat is dan wel weer goed.

Onze review 

Wat een prachtig spel! Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het is ook erg leuk om te spelen. De beurten gaan lekker snel, waardoor je nooit lang hoeft te wachten. Bij de eerste keer spelen, moet je er echt even de tijd voor nemen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is het echt fantastisch. De uitlegvideo van @999games is hierbij ook erg helpend! Je kunt veel kanten op en verschillende stappen doorlopen. Op elke vogelkaart staan ook interessante weetjes over die vogel, erg leuk! Uitdagend, tactisch, spannend spel met oneindig veel mogelijkheden waarbij het tot op het eind spannend blijft wie er gewonnen heeft! Een échte aanrader!

De leukste uitbreiding vinden wij Azië , dit omdat het een fijne 2 speler spelmethode toevoegt.

 

Nesting Box

Sinds kort bestaat er de Nesting Box voor Wingspan. Deze box heeft plaats voor alle uitbreidingen en eventuele nieuwe uitbreidingen die nog niet zijn uitgebracht. Ideaal om alles netjes in op te bergen. Benieuwd naar de box? Check onze reel of tiktok

 

Wil je Wingspan ook aanschaffen? Bij Spellenwinkel.nl hebben ze het basisspel en alle uitbreidingen

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.