Angry Raccoons (Speluitleg en Review)

Gepubliceerd op 21 april 2023 om 06:00

Angry Raccoons is een partyspel over het temmen van raccoons. In deze blog leggen we het spel uit en geven we onze review.  

 

Doel van het spel

In Angry Raccoons probeer je als enige tot het einde van het spel een raccoon te bezitten. Lukt je dit, dan win je.

 

Hoe wordt Angry Raccoons gespeeld?

Angry Raccoons wordt gespeeld over 2 fasen: de temfase en de gevechtsfase. 

 

Temfase

In det temfase gaan jullie proberen zoveel mogelijk raccoons te temmen. In elke beurt mag je 1 van de 3 acties kiezen om uit te voeren. Je kunt een raccoon-kaart pakken en deze temmen, 2 drankkaarten pakken waarmee je dobbelstenen kunt beïnvloeden of je kunt gokken. De temfase is afgelopen zodra alle raccoon-kaarten op zijn.

 

Temmen

Als je een raccoon-kaart opendraait en dit een container kaart is, leg je de kaart af en is je beurt voorbij. Draai je een raccoon-kaart open en is dit een raccoon? Dan begint het temmen. Het temmen van een raccoon gebeurt (in principe) in 3 ronden.

De speler die de kaart heeft omgedraaid en een willekeurige andere speler gooien beide een dobbelsteen (of meerdere als een drankkaart hiervoor zorgt). De speler die aan de beurt is, kan het dobbelresultaat aanpassen door de kracht van zijn Hillbilly. De willekeurige speler kan dit niet doen. 

Alle spelers mogen in deze fase drankkaarten spelen om zo de resultaten te beïnvloeden. De waarde van een dobbelsteen kan nooit hoger dan 6 worden en mochten er meerdere dobbelstenen gegooid zijn, dan telt de hoogste waarde. 

 

Beide spelers bekijken nu het resultaat van de gedobbelde dobbelstenen en de speler met de hoogste waarde wint. Je speelt 3 ronden (tenzij een drankkaart ervoor zorgt dat er meer ronden gespeeld worden) en je moet de meerderheid van de ronden winnen om de raccoon te kunnen temmen. Lukt je dit, dan leg je de raccoon open voor je neer. Heb je niet gewonnen, dan wordt de raccoon open afgelegd. 

 

Drankkaarten

In je beurt kun je ook 2 drankkaarten pakken. Met deze kaarten kun je je tegenstanders flink dwarszitten. Drankkaarten kunnen ervoor zorgen dat jullie opnieuw moeten dobbelen, de waarde van de dobbelstenen veranderd of extra ronden gespeeld worden. Je kunt er ook voor zorgen dat drankkaarten van andere spelers geblokkeerd worden. Ofwel, zorg dat je altijd een aantal van deze kaarten op hand hebt, ze kunnen erg waardevol zijn.

 

Gokken

Als je aan de beurt bent, kun je ook kiezen om te gokken. Je gooit dan een dobbelsteen en de waarde hiervan bepaald welke kaarten je mag pakken. Dit kunnen meerdere kaarten zijn als de basisacties, maar gooi je 3, dan mag je niets doen. Een echte gok dus.

 

Gevechtsfase

Zijn alle raccoon-kaarten gespeeld dan eindigt de temfase en begint de gevechtsfase. In de gevechtsfase kun je je krachten van je raccoons inzetten. Als je aan de beurt bent, kies je met welke raccoon je wilt vechten en tegen welke speler je wilt vechten. De uitgedaagde speler kiest ook een raccoon. 

Beide spelers gooien een dobbelsteen (of meerdere als een raccoon-kaart/ drankkaart dit bepaald). Hierna mogen er nog meer drankkaarten gespeeld worden. Dit werkt hetzelfde als in de temfase. De speler met het hoogste resultaat wint, ook hier worden (in principe) weer 3 ronden gespeeld en moet je de meerderheid winnen. De verliezende speler legt zijn ingezette raccoon af en krijgt 1 drankkaart. 

Heb je geen raccoon-kaarten meer, dan lig je uit het spel. Maar je mag nog wel drankkaarten spelen om andere te dwarsbomen. 

 

Einde spel

Het spel eindigt zodra nog maar 1 speler raccoon(s) bezit. Deze speler heeft het spel gewonnen. 

 

Onze review

Angry Raccoons ziet erg leuk uit. De tekeningen zijn leuk gemaakt en dit maakt het spel enorm kleurrijk. De regels zijn duidelijk en daardoor speelt het spel erg fijn. De interactie tussen de spelers is hoog en je kunt elkaar goed dwarszitten, hier houden wij wel van. Een spel duurt niet lang, dus je kunt makkelijk meerdere spellen spelen. 

We storen ons wel een beetje aan het speelbord voor het gokken. Deze loopt van boven naar beneden van 6 naar 1. Ook komt het spel (doordat je elkaar lekker kunt pesten) beter tot zijn recht vanaf 3 spelers. We vinden de dobbelstenen soms wat lastig te lezen en de kleuren snappen we niet helemaal. Maar al met al een leuk spel van Nederlandse bodem! 

 

    Ben je enthousiast geworden door deze blog en wil je Angry Raccoons aanschaffen? Bestel hem dan hier.

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.