Inserts / Organizers

Gepubliceerd op 14 oktober 2023 om 17:00

In deze blog nemen we jullie mee in de verschillende soorten inserts/organizers die wij hebben gereviewd.

Een insert/organizer is een product dat er voor zorgt dat de spelonderdelen netjes in de spellendoos zitten en op hun plek blijven. Inmiddels hebben wij al veel verschillende inserts voor verschillende spellen. Zo hebben wij inserts van foam, hout en 3D print materiaal. Sommige moet je zelf in elkaar zetten met lijm of moeten in elkaar geklikt worden, maar soms zijn ze al meteen klaar voor gebruik. Kortom, inserts zijn er in verschillende vormen, maten en materialen. In deze blog leggen we de verschillende producten uit en kom je achter de verschillen. Lees snel verder!

 

Elke insert die wordt ontworpen kost vaak weken, soms maanden tijd. Het team van ontwerpers denkt goed na over hoe de onderdelen van het spel worden gebruikt. Wat moet er allemaal in passen? Wat is het meest logisch om alles netjes op te bergen? Kun je de bakjes van de organizer gebruiken op manieren die de gameplay verbeteren? Na rondes van prototypen en playtests is de volgende stap in het proces de productie.

 

 


BlackForm

De inserts van @blackform.eu zijn voor ons compleet nieuw. Deze inserts zijn van plastic en zijn zo ontworpen dat de bakjes direct op tafel geplaatst kunnen worden, zodat je zo snel mogelijk je spel opgezet hebt en meteen kunt gaan spelen. De ontwerper heeft het betreffende spel meerdere keren gespeeld voor hij de insert heeft ontworpen. Zo wist hij precies wat er nodig was tijdens het spelen en heeft hij de insert zo efficiënt mogelijk kunnen maken. De inserts zien er tijdloos uit door de matzwarte afwerking van het plastic en ze zijn daarnaast ook stevig. De bakjes zijn ook zo ontworpen dat ze in een standaard formaat spellendoos passen en eenvoudig op elkaar gestapeld kunnen. Daarnaast zitten er ook details van het spel verwerkt in de afwerking van de insert. Kortom, een erg goed product! 

💡 Benieuwd naar meer producten van @blackform.eu? Check dan snel hun website! Ze hebben bijvoorbeeld ook token bakjes die handig op elkaar gestapeld kunnen.


Broken Token

The Broken Token biedt mooie, houten organizers aan voor diverse spellen. De details op de print zijn erg mooi, waardoor het een kloppend geheel is met het spel. De producten van Broken Token moet je met houtlijm in elkaar zetten. Ze beschikken over meer dan 12 lasersnijmachines die de inserts uit het hout snijden. De houtproducten zijn gemaakt van Baltische berk, een duurzaam en aantrekkelijk multiplex, gemaakt van een duurzame houtbron. Berkenbomen hebben doorgaans een derde tot de helft minder tijd nodig om volwassen te worden dan andere veelgebruikte houtsoorten, zoals eiken.

Check de website van @thebrokentoken om alle producten te bekijken.


E-raptor

E-Raptor is een merk van unieke accessoires voor bord- en kaartspellen. Ze leveren houten inserts waarbij je geen lijm nodig hebt, je klikt ze namelijk in elkaar. E-raptor is voortdurend op zoek naar manieren om het leven van spelers makkelijker te maken. Van deze houten insert word je echt heel blij! Stevig materiaal (HDF hout), geen lijm nodig en het in elkaar zetten kostte nog geen 20 minuten tijd. Door het kliksysteem klik je alle onderdelen op een vaste volgorde in elkaar. Ook is de insert niet heel zwaar, dus wees niet bang, je spellendoos zakt niet door. 

UV-print

Sinds kort is een uniek product van E-raptor de UV print insert. Deze zorgt niet alleen dat alles mooi opgeborgen zit in de doos en dat het spel snel opgezet is, maar het ziet er met de kleuren en details ook nog eens fantastisch uit. De opdruk op de houten bakjes is helemaal in stijl van het spel.

 

Wil je meer weten over de producten van  @eraptor_brand? Check dan de website.

 

 


Feldherr

Feldherr is een bijzondere in de lijst. Ze hebben namelijk insert (en andere producten), geprint met 3D materiaal. De inserts zijn kant-en-klaar en kun je direct bij ontvangst gebruiken. Ze bieden niet alleen inserts, maar ook schuiminzetstukken voor koffers De insert zijn erg stevig en makkelijk. Dat is wat je wilt bij een insert. Sommige inserts zijn te koop in verschillende kleuren.


Wil me meer producten zien van @feldherr_net? Surf dan naar de website.

 

 


Folded Space

Deze fijne, lichtgewicht inserts van Folded Space zijn gemaakt van EVA foam. Het enige dat je nodig hebt, is houtlijm, een vaste hand en een beetje geduld. De inserts zien er mooi uit en alle spelonderdelen zijn erg goed opgeborgen. Het voordel is, dat de insert erg licht is.

Kleur

Folded Space heeft sinds kort iets nieuws, namelijk gekleurde inserts. Ze werken hetzelfde als de normale insert, alleen hebben deze inserts een mooie kleur met geprinte details in stijl van het spel. Normaal gesproken heeft Folded Space grijze inserts. Maar dit maakt deze insert niet alleen handig, maar ook mooi!

💡 Wist je trouwens dat @folded_space op hun website laat zien hoe je de bakjes het snelst in elkaar kunt zetten met houtlijm? Een veel snellere manier dan alle onderdelen los aan elkaar te lijmen. Een hele handige tip! Check hun website voor een handig filmpje!

 

 

 

 


GiftForge

De houten organizers van de GiftForge worden gemonteerd geleverd. Omdat de producten van hout zijn, is het erg stevig. De insert ziet er mooi uit en in de bakjes is geschreven waarvoor het bedoeld is, wel zo handig. Mochten je kaarten gesleeved zijn, is dat geen probleem, dan passen ze nog steeds in de inserts. 

Check de website van @thegiftforgeint voor deze mooie producten. 

 

 


Kalkared

Kalkared heeft erg mooie 3D geprinte organizers. Hierdoor kun je het spel snel opzetten. De organizer ziet er prachtig uit en is erg handig opgezet. De organizer is van hoge kwaliteit en erg stevig. Mochten je kaarten gesleeved zijn, is dat geen probleem, dan passen ze nog steeds in deze organizer.

Het bedrijf Kalkared is opgericht door een koppel en ze zijn hiermee begonnen als hobby. Ze hebben tegenwoordig ook een eigen café: Café Dvě kostky. Check hun Facebook en website voor meer producten!


Laserox

Laserox heeft prachtige houten inserts. Ze zijn erg stevig en zien er prachtig uit door de thematische details die uit het hout gelaserd zijn. De inserts hoef je niet te lijmen, maar je klikt hem in elkaar. Ze adviseren om sommige stukjes wel te lijmen, de lijm is inbegrepen. Het kost dus niet veel tijd om de insert in elkaar te zetten.

 

Check de website van @laseroxinserts voor de vele producten die ze hebben. 


TowerRex

Ook TowerRex heeft prachtige houten inserts voor veel spellen! Hij is erg stevig en ziet er prachtig uit door de thematische details die op het hout gelaserd zijn. Bij veel inserts zitten bakjes met afgeronde bodems, zodat je de stukken beter kunt pakken. De insert hoef je niet vooraf te lijmen, maar je klikt hem in elkaar. Hierdoor kost het niet veel tijd om hem in elkaar te zetten en is hij heel stevig. Sommige onderdelen moeten wel gelijmd worden.

 

@tower_rex inserts koop je via Etsy, maar op de eigen website kun je alle producten bekijken. 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.