Dog Lover VS Cat Lady

Gepubliceerd op 4 oktober 2023 om 17:00

Ben jij meer een Cat Lady😸 of een Dog Lover? 🐶 
In deze blog nemen we jullie mee voor een korte speluitleg en onze review over deze spellen. In deze leuke, thematische set collection spelletjes verzamel je onder andere honden of katten, eten en speeltjes en probeer je te meeste punten te halen.

 

Cat Lady

In het set collection spel Cat Lady probeer je door middel van kaarten te verzamelen de meeste punten te halen. Alle spelers zijn cat ladies en gaan katten verzamelen, maar je moet wel genoeg voedsel hebben om de hongerige katten te kunnen voeden. Op tafel liggen 9 kaarten in een raster van 3x3. Wanneer je aan de beurt bent, pak je een rij of kolom van 3 kaarten die je toevoegt aan je collectie. Je mag elke rij pakken, behalve de rij waar de kat token staat (de gepakte rij/kolom van de speler voor je). Pak je een kat, dan leg je deze voor je neer. Deze levert de aangegeven waarde aan VP op als je hem hebt gevoed aan het eind van het spel. Pak je voedsel, dan ruil je deze in voor voedselblokjes. De overige kaarten verzamel je in je hand. De voedselblokjes leg je op je kat, dan weet je dat deze gevoed is. Er liggen ook 3 straatkatten, die een leuke bonus kunnen opleveren aan het einde van het spel. Het spel eindigt wanneer het raster op tafel niet meer aangevuld kan worden. Aan het einde van het spel krijg je punten voor je gevoede katten, speeltjes, catnip, kostuums en VP tokens. Je krijgt minpunten voor de niet gevoede katten en als je nog het meeste ongebruikte voedsel hebt liggen. Heb je de meeste VP, dan win je.

⭐ Onze review:
Lisa is een enorme cat lady, dus dit spel moest bij ons wel in de kast komen. Daarnaast zijn wij ook fan van set collection spelletjes. Wij vinden Cat Lady een erg leuk spel, met leuke plaatjes. Grappig dat het thematisch klopt, zo kun je de kat token wegjagen met een plantenspuit. 

 

Kopen

Dog Lover

In het set collection spel Dog Lover probeer je, door middel van kaarten te verzamelen de meeste punten te halen. Jij als hondenmens gaat verschillende honden trainen. Op tafel liggen 9 kaarten in een raster van 3x3. Wanneer je aan de beurt bent, pak je kaarten in het patroon volgens je trick kaart, die je vervolgens toevoegt aan je collectie. In de rij waar de hond token staat, mogen geen kaarten gepakt worden. Honden die je pakt, leg je voor je neer en leveren VP op als je hem voedt. Pak je voedsel, dan ruil je deze in voor voedselblokjes. Bepaalde kaarten kunnen onder honden gelegd worden voor extra punten. Met adoption kaarten kun je shelter dogs adopteren. Met training kaarten kun je je hond een nieuw trucje aanleren, waardoor je kaarten op een andere manier uit het raster mag pakken. Aan het einde van het spel krijg je punten voor je gevoede honden, favorite things en botten. Je krijgt minpunten voor de niet gevoede honden en als je nog het meeste ongebruikte voedsel hebt liggen. Alle speciale kaarten die onder een niet gevoede hond liggen, tellen ook niet mee als extra punten. Heb je de meeste VP, dan win je.


⭐ Onze review:
Aangezien wij zowel katten als honden hebben, kon Dog Lover naast Cat Lady niet ontbreken in onze collectie. Beide spellen lijken erg op elkaar, maar Dog Lover heeft net wat meer diepgang vanwege de vele actiekaarten. Waar Cat Lady voor sommigen na een paar rondjes wellicht gaat vervelen, biedt Dog Lover iets meer uitdaging. Maar wij vinden beiden erg leuk! Ook Dog Lover heeft dezelfde grappige tekeningen.

 

Kopen

 

Wij zijn dol op deze schattige kaartspellen! 😍

Ben jij meer een Cat Lady of een Dog Lover? Wij zijn het allebei zoals je ziet!

 

Onder onze volgers zijn er meer Dog Lovers dan Cat Ladies. Statistieken uit een poll op Instagram.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.