Kickstarter / Gamefound

Gepubliceerd op 12 maart 2024 om 16:00

In deze blog nemen we jullie mee in de wereld van Kickstarter/Gamefound. 

 

Wat is Kickstarter / Gamefound?

Kickstarter en Gamefound zijn beide een financieringsplatform voor projecten. Op Kickstarter kun je alles van films, games en muziek tot kunst, design en technologie vinden. Op Gamefound kun je alleen bordspellen vinden. Kickstarter staat vol met ambitieuze, innovatieve en fantasierijke ideeën die tot leven worden gebracht door de directe steun van anderen.

 

Kickstarter en Gamefound zijn geen winkels, backers (mensen die de projecten steunen door te betalen) geven geld aan projecten om ze tot leven te helpen komen. Om hun backers te bedanken voor hun steun, bieden de makers van het project unieke beloningen aan die passen bij het product. Zo zijn er bij het behalen van bepaalde bedragen vaak extra's die worden toegevoegd. 


Het financieringsdoel is het bedrag dat een maker nodig heeft om het project te voltooien.
Financieringen op Kickstarter en Gamefound zijn alles of niets. Niemand betaalt geld voor een project tenzij het financieringsdoel bereikt is. Op deze manier hebben makers altijd het budget dat ze nodig hebben voordat ze verder gaan.

 

Kickstarter en Gamefound zijn beschikbaar in het Engel/.s!

Er staan enorm veel projecten live op beide websites, ben je benieuwd naar een project, check dan de website van Kickstarter en Gamefound. 

https://www.kickstarter.com/ & https://gamefound.com/en

 

Wat is het verschil tussen Kickstarter & Gamefound?

Gamefound en Kickstarter zijn twee aparte crowdfundingplatforms. Terwijl Kickstarter een crowdfundingplatform is dat allerlei soorten projecten financiert, waaronder bordspellen, is Gamefound een crowdfundingplatform dat zich uitsluitend richt op bordspellen.

Waar kun je Kickstarters bestellen?

Uiteraard kun je het project aanschaffen via de website van Kickstarter of Gamefound. Maar je kunt ook kijken op de website van CrowdFinder, deze website is in het Nederlands.

Je kan op CrowdFinder verschillende winkelaanbiedingen rond Kickstarters vinden. Deze worden aangevuld met mogelijke groepsaankopen waar er geen winkelaanbieding van wordt geplaatst.

 

Benieuwd naar alle projecten die nu via Crowdfinder lopen? Check dan de website: https://www.crowdfinder.be/

 

Heb je vragen over Kickstarters? Laat vooral een reactie achter of stuur ons een berichtje!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.