Perfect Shot (Speluitleg en Review)

Gepubliceerd op 21 september 2023 om 17:00

In Perfect Shot ga je op reis en ga je op zoek naar wilde dieren om je fotocollectie aan te vullen.  In deze blog leggen we het spel uit en geven we onze review.  

 

Doel van het spel

In Perfect Shot probeer je als natuurfotograaf zoveel mogelijk punten te halen door dieren te fotograferen en te plaatsen in je albums. Heb je aan het einde van het spel de meeste punten, dan win je!

 

Hoe wordt Perfect Shots gespeeld?

Perfect Shots wordt gespeeld tot de stapel landschapskaarten op is. In elke ronde mag je 1 actie uitvoeren.

 

Voorbereiding

Elke speler krijgt 3 landschapskaarten. Plaats de kaartenhouder in de doos en pak per speler 2 perfect shot fiches. Er worden 2 fotoalbums open gelegd. 

 

Een ronde

Een ronde bestaat uit 1 actie. Daarbij kun je kiezen uit een foto nemen of een fotoalbum kiezen.  

 

Foto nemen

Je legt 1 van je landschapskaarten uit je hand op de stapel kaarten in de kaartenhouder. Je mag de kaarten plaatsen zoals je zelf wilt, maar wel met het landschap aan de bovenkant natuurlijk. Voor elk dier wat zichtbaar is neem je een fotofiche van dat dier. Zie je een yeti, dan pak je dicht een fiche en draai je deze open. Een yeti bestaat altijd uit 2 delen. Hierna vul je je hand aan met een nieuwe landschapskaart. Denk je een perfect shot te maken (heel het dier is zichtbaar), dan roep je dit van te voren. Heb je daadwerkelijk een perfect shot dan krijg je een perfect shot fiche van 2 punten. Heb je toch geen perfect shot, krijg je het fiche alsnog, maar dan met 0 punten. Let op! Je hebt per speler met 2 fiches ter beschikking. 

 

Fotoalbum kiezen

Als je geen foto wilt nemen (je legt geen landschapskaart neer), pak je een fotoalbum uit het aanbod of de bovenste dichte kaart van de stapel. Je vult het aanbod direct weer aan. De verkregen dierfiches plaats je in de albums om zo punten te scoren aan het einde van het spel. Veel albums hebben andere voorwaarden voor het verkrijgen van punten. Bij sommige albums moet je dezelfde dieren/landschap plaatsen, bij sommige juist zoveel mogelijk verschillende. Foto albums kun je op elk moment in het spel herschikken. 

 

Einde spel en puntentelling

Het spel eindigt zodra alle landschapskaarten van de trekstapel op zijn. Je krijgt 1 punt voor elk fiche dat op een album geplaatst is. 2 punten voor een geslaagde perfect shot. 1 punt voor elke complete yeti die geplaatst is op een album (ze moeten dan ook juist op het album liggen). En je album scoort 1,2 of 3 punten als deze voldoet aan de bonusvoorwaarde. De speler met de meeste punten heeft het spel gewonnen. 

 

Onze review

Perfect Shot een leuk spel, ook voor kinderen is het erg leuk. Het spel is te spelen vanaf 8+. Soms denk je dat je een perfect shot hebt, maar dan is het niet zo. Dan is het toch zonde van je token. Het vullen van de albums kan soms nog best uitdagend zijn, omdat je niet precies weet welke dieren je kunt fotograferen. Het artwork is leuk gedaan en de regels zijn erg makkelijk te begrijpen. Wij vonden zelf het spel na een paar potjes niet meer zo uitdagend, maar voor kinderen is hij heel leuk. Een erg leuke toevoeging in je kast voor de hele familie! 

 

    Ben je enthousiast geworden door deze blog en wil je Perfect Shot aanschaffen? Bestel hem dan hier.

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.