Everdell: The Complete Collection (Everdell en uitbreidingen)

Gepubliceerd op 17 maart 2023 om 16:00

In deze blog nemen we je mee naar Everdell. We zullen niet alleen snel de uitbreidingen bespreken, maar zullen het ook uitgebreid hebben over de nieuwe 'Complete Collection'.

 

Waarschijnlijk heb je, als je vaker spellen speelt, wel eens van Everdell gehoord. In de vallei Everdell vind je een beschaving van boswezens. Het spel is een dynamisch bouw- en worker placement en is leuk voor iedereen! Everdell ziet er niet alleen fantastisch uit, maar het speelt ook enorm fijn.

 

Everdell is in 2018 op de markt gekomen en heeft sindsdien vele prijzen gewonnen, het begon allemaal met het basisspel. Het spel heeft 1 speelbord, enorm veel kaarten (128), vier families die je kunt kiezen om te spelen en een enorme boom. 

 

Al snel, in 2019, kwamen de eerste uitbreidingen voor het spel op de markt. Namelijk Pearlbrook & Bellfaire. Beide uitbreidingen hebben een eigen bord dat je aan het speelbord van het basisspel toevoegt. 

 

Pearlbrook speelt zich af in de rivier, hier wacht een mysterieuze beschaving van watermensen op je. Het speelbord wordt links geplaatst en je krijgt een kikker-meeple en een nieuwe familie, namelijk de otters. Ook krijg je weer extra kaarten (20) en parels die je kunt verzamelen. 

 

  Bellfaire zorgt ervoor dat de boswezens van Everdell een feest vieren. De afgelopen 99 jaar hebben de boswezens hard gewerkt om de vallei op te bouwen, daarom organiseren de koning en koningin een jaar lang fantastische festiviteiten om de 100ste verjaardag van Everdell te herdenken. Bellfaire zorgt ervoor dat je het spel nu kunt spelen met 5-6 spelers. Bellfaire wordt boven het speelbord geplaatst en iedere speler krijgt een eigen spelersbord. Ook voegt de uitbreiding 2 families toe, de kardinalen en padden. 

   

  Spirecrest is uitgebracht in 2020, en wordt aan de onderkant geplaatst, het voegt een nieuwe vossenfamilie toe, konijnen, grote boswezens en zadels. Spirecrest speelt zich af in de bergen van Spirecrest, door middel van de grote boswezens leg je een traject af door de bergen om een nieuw avontuur te ontdekken. Volgens ons is dit de beste uitbreiding van Everdell!

    

   In 2022 zijn er nog 2 uitbreidingen uitgebracht, namelijk Newleaf en Mistwood.

   Newleaf voegt een treinstation toe die rechts van het bord wordt geplaatst. Met het treinstation kunnen families reizen naar de nieuwe bruisende stad Newleaf. Deze uitbreiding biedt extra mogelijkheden om punten en grondstoffen te verzamelen, maar ook vier nieuwe families en nieuwe kaarten (59).

    

   Mistwood voegt weer 4 nieuwe families toe, 23 nieuwe kaarten en 2 losse speelborden. In de diepte van Mistwood zweert de sluwe en schurkachtige spin Nightweave samen om Everdell over te nemen met behulp van haar spinnejongen. Neem het op tegen Nightweave en haar sluwe plannen in solo- of tweespelerspellen.

    

   Tussen 2018 en 2020 zijn er ook aardig wat losse collectors uitbreidingen uitgebracht om de collectie compleet te maken met extra families, extra kaarten en extra spelelementen. 

    

   Maar in 2022 komt Starling Games (uitgever van Everdell) met de enorme 'Complete Collection', een doos van bijna 10 KG. En ja, dit is onze grootste en zwaarste spellendoos in onze collectie.  The Complete Collection bevat 23 verschillende soorten families, grote boswezens en alle onderdelen van alle uitbreidingen en collectors uitbreidingen. Leuke extra's in deze Complete Collection zijn bijvoorbeeld 'open' bordjes, metalen munten en meeple stickers. Ook bevat de enorme doos een houten boom. Het fijne is dat er een mooi opbergsysteem in zit, waardoor alles fijn gesorteerd is en blijft liggen bij het vervoeren. Deze Complete Collection is de ultieme editie van Everdell. De doos is mega, maar super fijn ingedeeld waardoor je in plaats van 6 losse dozen, 1 doos hebt. Als je Everdell graag speelt en je wilt de uitbreidingen hebben, dan is deze echt iets voor jou! De grote doos is niet heel praktisch in je spellenkast, maar pronkt graag bijvoorbeeld boven op je kast!

     

    De Complete Collection is nog niet te koop in Nederland, maar de losse uitbreidingen zijn bijna allemaal te koop via Spellenwinkel.nl, wil je nu toch de Complete Collection aanschaffen, gewoon omdat je deze moet hebben?! Dat kan nu ook via Spellenwinkel.nl

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.