Beurzen

Gepubliceerd op 28 juni 2024 om 17:00

In deze blog nemen we je mee naar verschillende spellenbeurzen. We bespreken hier alleen de beurzen waar we regelmatig te vinden zijn of waar we zijn geweest.

 

Spiel

Essen Duitsland, grootste ter wereld

De grootste beurs ter wereld is Spiel Essen. Wij gaan hier al een aantal jaar heen en is voor ons als Nederlanders op rij-afstand. Spiel wordt gehouden in de Messe in Essen. Spiel wordt altijd gehouden in het eerste weekend van Oktober en wordt door vele bezoekers over de hele wereld bezocht. Op Spiel kun je daarom ook uitgevers vinden vanuit de hele wereld. Spiel staat bekend om de vele nieuwe releases die hier bekend worden gemaakt.  

Spiel trok in 2023 in 4 dagen tijd 193.000 bezoekers uit 85 verschillende landen, de bezoekers konden 1.750 nieuwe producten bekijken verdeelt over 6 hallen. Op Spiel stonden 935 standhouders uit 56 landen. 

Spellenspektakel

Utrecht Nederland, grooste van de Benelux

Spellenspektakel is een stuk kleiner dan Spiel, maar mag niet onopgemerkt blijven. Spellenspektakel is de grootste beurs van de Benelux en ook hier worden veel releases bekend gemaakt welke op de Nederlandse markt uitkomen. Spellenspektakel is altijd het eerste weekend van november. Het evenement trekt ruim 24.000 bezoekers over 2 dagen. Er komen steeds meer internationale uitgevers naar Spellekspektakel om hun spellen te tonen. 

 

Moxcon

Alkmaar Nederland, grootste van Noord-Holland

In Alkmaar kun je in september de grootste beurs van Noord-Holland bezoeken. De beurs vind altijd plaats in de grote kerk, dit maakt de beurs erg bijzonder. De kerk wordt 1x per jaar omgetoverd tot spellenbeurs. 

 

Spellenfestival

Genk Belgie

Spellenfestival, dat is een leuk dagje uit met de hele familie of met je vrienden. Je vindt hier de grootste uitgevers uit binnen- en buitenland, maar ook de kleine, nieuwe ontwikkelaars, die graag hun prototypes laten zien en willen testen. Spellenfestival vind plaats in de Limburghal in Genk, België. De beurs wordt altijd gehouden in september. 

 

Bordspelfestival

Gent Belgie

Bordspelfestival was dit jaar voor het eerst. Het is een kleine beurs die door studenten is georganiseerd. Je kunt hier diverse spellen spelen en nieuwe kleine uitgevers bekijken. Bordspelfestival vind plaats in de mooie stad Gent. De locatie was echt top! Een oude hondenvoerfabriek. 

 

 

Volgend jaar hopen we GenCon (USA) en UK Games Expo aan onze lijst toe te kunnen voegen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.